Danish
پروژه «دانشالتجاریة» در پایان سال ۱۳۹۸ به سفارش یک کسبوکار خانوادگی در زمینه خشکبار، با سابقه ۷۰ سال فعالیت در بازار شهر دوحه قطر، به گروه نهاکی پیشنهاد شد.
موضوع کار این پروژه شامل مطالعات، ریبرندینگ، معماری داخلی فروشگاه و بستهبندی محصولات بود. این کسبوکار با بازگشایی شعبه جدیدش در یکی از مالهای معتبر شهر دوحه، در مسیر تغییر و تحولی رو به آینده قرار گرفتهبود. تحولّی که بنا داشت جایگاه این خانواده شناختهشده را به عنوان یکی از تامینکنندگان اصلی مکسرات در کشور قطر تثبیت نماید.
از مردان و زنان ساکن دوحه گرفته تا مهاجران و گردشگران شامل مخاطبین این برند میشدند. مردمانی با فرهنگ مهماننوازی و امیرانی اصیل و کریم! چه جوان و پرشور، چه سالمند و جهاندیده. در واقع همه اشخاصی که به نحوی کیفیت برایشان ارزشمند بوده و هست در گستره مخاطبان این برند قرار گرفتهاند.
فروشگاههای مکسرات در بازارهای عربی به فروشگاههایی اطلاق میشود که محصولاتی با گستردگی و تنوع زیادی دارند. چای و قهوه و دمنوشهای طبی و گیاهی، میوه خشک و آجیل و برنج همه در میان محصولات قابل عرضه این فروشگاهها قرار دارند. این محصولات هم مصرفی هستند و هم هدیهای محسوب میشوند برای پیشکش به هر جمعی که میخواهند لحظات خوشی را در کنار هم بگذرانند.
کانسپت طرح با مطالعه خط عربی و ذائقه و فرهنگ اعراب حاشیه خلیج فارس، از رسمالخط کوفی الهام گرفتهشد.
کانسپت طرح پروژه «دانش التجاریة» با مطالعه خط عربی و ذائقه و فرهنگ اعراب حاشیه خلیج فارس، از رسمالخط کوفی الهام گرفتهشد.
گرافیک پشتیبان این برندینگ نیز طرحهایی شبیه به آثار خطاطی است اما نه کوفی و نه نسخ. این فرم منحصرا برای این برندینگ طراحی شده و از این گرافیکها برای طراحی فضای داخلی فروشگاه استفاده شده است.
کانسپت طرح پروژه «دانش التجاریة» با مطالعه خط عربی و ذائقه و فرهنگ اعراب حاشیه خلیج فارس، از رسمالخط کوفی الهام گرفتهشد. گرافیک پشتیبان این برندینگ نیز طرحهایی شبیه به آثار خطاطی است اما نه کوفی و نه نسخ. این فرم منحصرا برای این برند طراحی شده و از این گرافیکها برای طراحی فضای داخلی فروشگاه استفاده شده است.
با مطالعهای که از برند «دانش التجاریة» و خانواده گرداننده آن صورت گرفت، شخصیتی اصیل به عنوان کاراکتر برای آن در نظر گرفته شد که شامل صفاتی چون فاخر، عربی، اسلامی، قابل اعتماد، با کیفیت و منحصر به فرد بود.
همچنین این برند با لحنی موزون، هنرمندانه و پویا در تطابق با لحظه های شگفتانگیز با هم بودن گفت و گو میکند.
رنگهای سازمانی برند «دانش التجاریة» از سه رنگ اصلی تشکیل شده است: رنگ اول رنگی با فضای تزیینات معماری اسلامی است. رنگ دوم متناسب سلیقه عمومی مردم حاشیه خلیج فارس به رنگ طلایی نزدیک است اما بیشتر مشابه رنگ ظروف مسی است که در آن قهوه سرو میشود و «دلة» نام دارد. و اما رنگ سوم از رنگ پرچم کشور قطر الهام گرفته شده است.
️به منظور القای تنوع و تکثر محصولات و طیف گسترده مخاطبان برند «دانش التجاریة»، پترنی با الگوی تزیینات هندسی اسلامی پیشنهاد شد که به شکل پویا در نقاط تماس برند به کار گرفته شده است.
️به منظور القای تنوع و تکثر محصولات و طیف گسترده مخاطبان برند «دانش التجاریة»، پترنی با الگوی تزیینات هندسی اسلامی پیشنهاد شد که به شکل پویا در نقاط تماس برند به کار گرفته شده است.
پلان محل فروشگاه در مرکز خرید
️طراحی معماری داخلی
فروشگاه «دانش التجاریة»
در ابتدای پروژه طراحی معماری داخلی فروشگاه «دانش التجاریة»، انواع فروشگاه های آجیل فروشی در فرهنگ های اروپایی، آسیای شرقی و خاورمیانه مورد بررسی قرار گرفت. پس از مطالعه فرهنگ پذیرایی در”مجلس” و شناسایی عناصر احساسی موجود در فضای دعوت کننده، فرم قوسی شکل به عنوان کانسپت اصلی طراحی برگزیده شد.
به شکلی خلاقانه ساختار پلان عقب نشینی پیدا کرد تا به جای ویترین معمول و مورد انتظار، فرمی خاص در کل بازار پیدا شود. با تامین تمام کاربریها من جمله فضای مهمانان ویژه و محیط انتظار با پذیرایی قهوه تا آماده سازی سفارش برای مشتریان، ریتم و هندسه فضا به شکلی منحصر به فرد و مختص برند طراحی شد. همچنین قرار گیری محصولات در فروشگاه به شکلی انعطافپذیر طراحی شد تا متناسب با چیدمانهای مختلف یا محصولات متنوع ، فضاهای گونانگون در اختیار این کسبوکار قرار دهد.
️در تزیینات داخلی این فروشگاه از عناصر گرافیکی پترن برند استفاده شد. همچنین با منقش کردن سطوحی از این فروشگاه به خطوط ابداع شده برای پروژه، هویتی منحصر به فرد و اصیل به فضا القا گشت.
مدیر پروژه و کارگردان هنری: امیرحسین نهاوندیان | کارگردان خلاقیت: عبدالحمید دلیلی | طراح معمار: روزبه محمودی | رندرینگ: علیرضا ارشدی | مشاورین طراحی معماری: فاطمه صفری ، رضا عابدی | طراح تایپو گرافی و محقق خط: حسین منشادی | تیم طراحی گرافیک: حمید آزادی، حسین منشادی، امیر اصغرزاده، مسعود زارعزاده | طراح پورتفولیو: احسان گرمرودی